Principis

MAR DE LUMES — Comité Galego de Solidariedade (“Mar de Focs — Comitè Gallec de Solidaritat Internacionalista”) és una organització gallega que treballa a l’àmbit de la solidaritat internacional, amb aquests tres principis fonamentals:

COMBAT A L’IMPERIALISME

Rebutgem i denunciem la ingerència estrangera, sigui aquesta en forma de guerra o a través d’altres mitjans, menys visibles i espectaculars, però igualment nocius per als interessos dels pobles intervinguts. Rebutgem, per tant, tots els mecanismes pels quals l’imperialisme és exercit: des de l’OTAN fins al FMI, el Banc Mundial, o aquelles institucions que, disfressades d’organització solidàries o per al desenvolupament, emprin la falsa solidaritat com a element legitimador dels seus veritables objectius de intromissió. En el conflicte entre l’imperialisme contra els pobles envaïts, nosaltres sempre estarem amb els pobles. Amb els pobles iraquià, afganès, libi, sirià, amb el conjunt dels pobles de l’Amèrica del Sud que han decidit deixar de ser el pati posterior dels Estats Units i d’Europa, i amb qualsevol altre poble agredit pel capitalisme imperialista. Aquí estem.

Partint de les diferències entre autodeterminació, independència i sobirania i del reconeixement de què cada poble té dret a la seva sobirania plena, recolzem tots els processos sobiranistes de les nacions sense Estat al món, d’Àfrica a l’Àsia i Oceania; d’Amèrica a Europa. En el conflicte entre els respectius Estats i els pobles que volen la seva sobirania, nosaltres sempre estarem amb els pobles. Amb Palestina, amb el Kurdistan, amb el Sàhara, amb el Wallmapu, amb Quebec, amb Euskal Herria, amb Catalunya, amb Escòcia, amb la Bretanya, amb Còrsega, amb Occitània i amb molts altres pobles. Aquí estem.

SUPORT ALS PROCESSOS D’EMANCIPACIÓ

INTERNACIONALITZACIÓ DEL CONFLICTE NACIONAL GALLEC

Som una organització gallega de solidaritat. La nostra concepció de solidaritat s’exerceix horitzontalment, d’un subjecte polític a un altre. Requereix, per tant, correspondència i diàleg. La projecció de la causa de Galiza com a nació negada per l’Estat espanyol és el tercer punt de suport essencial de la nostra organització. Perquè és el fet de ser un país espoliat i intervingut el que ens dóna el particular punt de vista necessari per a comprendre en tota la seva dimensió la necessitat de teixir xarxes solidàries i d’explicar al món que existim, que no volem continuar sent invisibles. Aquí estem.

Contacta amb nosaltres!